Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Янукович піде в російський союз за формулою 3+1

Четвер, 7 квітня 2011, 11:05

Президент Віктор Янукович допускає пакетну угоду щодо Митного союзу за формулою "3+1".

Про це він заявив у четвер під час щорічного звернення до парламенту.

У промові Янукович наголосив, що Україна має намiр поточного року вийти на пiдписання з ЄС угоди про асоцiацiю та створення зони вiльної торгiвлi.

"Сьогодні Україна веде активний переговорний процес щодо угоди про асоціацію. Підписання цієї угоди створить умови для повноцінної інтеграції України у європейський економічний, соціальний, культурний та правовий простори", - заявив Янукович.

"Вже в цьому році ми прагнемо шляхом компромісу усунути розбіжності в позиціях і вийти на остаточне підписання угоди про асоціацію та створення зони вільної торгівлі", - запевнив президент.

Він також вказав, що цей курс "не зашкодить стосункам з Росією".

"Черговим свідченням серйозності наших намірів і наслідком нашої роботи у найближчій перспективі стане підписання декларації про зміст українсько-російського стратегічного партнерства" – заявив Янукович.

При цьому він наголосив, що відносини мають будуватися на основі поваги до національних інтересів.

"Саме на цій основі ми сьогодні розглядаємо питання співпраці з митним союзом. Я вважаю, що подальший розвиток стосунків з митним союзом буде спиратися на нову договірну базу про вільну торгівлю та можливу пакетну угоду про співпрацю за формулою 3+1", - заявив президент.

Як відомо, у Митний союз входить зараз Росія, Білорусь і Казахстан.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування