Львівська облрада вимагає відставки Могильова за "свавілля"

Вівторок, 17 травня 2011, 17:59

Львівська обласна рада вимагає відставки Анатолія Могильова з посади міністра внутрішніх справ "за міліцейське свавілля".

Відповідне звернення до президента, Верховної Ради та Кабінету міністрів депутати Львівщини ухвалили 17 травня, повідомляється на сайті облради.

"Львівська обласна рада висловлює рішучий протест у зв’язку з перетворенням правоохоронних органів у знаряддя режиму для розправи над політичними опонентами, економічними конкурентами, а – головне – будь-яким громадянином України, який стає на захист своїх національних та соціальних прав", - сказано в ньому.

"Понад рік президентської влади Віктора Януковича засвідчили, що для свого утвердження режим застосовуватиме будь-які засоби, зокрема й незаконні. Перетворення міліції під керівництвом Анатолія Могильова в каральний орган режиму – чи не головний з цих засобів, про що свідчить безліч фактів", - заявляє облрада.

Так, депутати Львівщини нагадують про "провокативну поведінку міліції під час ратифікації зрадницьких "харківських угод", коли проти громадян, які в законний спосіб протестували проти здачі національного суверенітету, МВС застосувало спецзасоби – кийки і сльозогінний газ". Так режим намагався "розправитися з політичними опонентами", впевнені вони.

Львівська облрада згадує і масове притягнення до кримінальної відповідальності учасників акцій протесту проти підприємців, і "показові репресії до українських патріотів, які протестували проти реставрації сталінізму та незаконного встановлення погруддя совєцькому диктаторові Сталіну в Запоріжжі".

"Політичний характер має й утримання в СІЗО двадцятилітньої студентки Ганни Сінькової за ненасильницьку мистецьку акцію, якою вона протестувала проти фарисейства режиму щодо ветеранів війни", - вважають депутати Львівщини.

Ще одним прикладом "міліцейського свавілля" вони називають убивства у відділках міліції, зокрема, студента Ігоря Індила у Києві 18 травня 2010 року, і "перешкоджання (з боку працівників МВС) розслідуванню цієї та інших подібних справ".

"Свідченням перетворення правоохоронних органів у знаряддя політичних репресій стали розправи над політичними опонентами. Цинічне і брутальне поводження з екс-міністром внутрішніх справ Юрієм Луценком…", - наводить приклад Львівська облрада.

"Події у Львові 9 травня 2011 року засвідчили, що заради політичних цілей міліцейське начальство може і, головне, буде нехтувати Конституцією і законами України, топтати рішення судів та брутально принижувати громаду, а до тих, хто буде цьому протистояти, безжально застосовуватимуть спецзасоби", - додає вона.

Враховуючи викладене, Львівська облрада вимагає "припинити політичні репресії та відправити у відставку міністра внутрішніх справ Анатолія Могильова – як відповідального за міліцейське свавілля в Україні".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування