Міністр оборони пропонує українцям скинутися на "народний корабель"

П'ятниця, 20 травня 2011, 12:54

Міністр оборони Михайло Єжель закликає громадян України долучитися до ініціативи зі збору коштів на будівництво корабля класу "корвет".

Про це він сказав 19 травня під час урочистого відкриття 4-го сезону міжнародних вітрильних змагань "WindMaster Regatta 2011" в акваторії Київського водоймища, повідомляє "ЛІГАБізнесІнформ".

"Я особисто віддаю на будівництво українського "корвета" своє місячне грошове забезпечення", - заявив Єжель.

"Упевнений, що в Україні знайдуться люди, які також візьмуть участь у будівництві народного корабля. До речі, щойно був відкритий відповідний фінансовий рахунок, як почали надходити гроші від громадян", - повідомив міністр оборони.

Побудувати корвет громадою узялися ветерани вітчизняного флоту в Севастополі, які створили благодійну організацію "Фонд відродження Українського флоту".

Раніше повідомлялося, що на будівництво кораблів класу "корвет" для Військово-морських сил України держава виділяє понад 16 млрд. грн.

17 травня на Чорноморському суднобудівному заводі відбулася врочиста церемонія закладання головного корабля класу "корвет" для Військово-морських сил України. У церемонії взяв участь президент, міністр оборони, командувач ВМС України.

Головний корабель класу "корвет" планується передати замовнику в 2016 році. Концепція цільової оборонної програми будівництва кораблів класу "корвет" передбачає створення серії 4-х корветів, які мають увійти до складу ВМС України до 2021 року.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News