Опозиція пішла до КС з червоним прапором

Вівторок, 24 травня 2011, 21:42

Лідер Української народної партії Юрій Костенко звернувся до Конституційного Суду щодо порядку офіційного використання копій Прапора Перемоги.
 
У своєму зверненні депутат стверджує, що "закон не тільки суперечить багатьом статтям Конституції, але й провокує сепаратистські настрої громадян, спрямовані на розчленування України", передає ЛІГАБізнесІнформ.

"Якщо КС не скасує закон, то Україну очікує подальша "розкрутка" подій 9 травня, але вже з непередбачуваними наслідками. Будуть прикладені божевільні зусилля, щоб замість мирного вирішення проблем України була втягнута в жорстке громадянське протистояння", - зазначив лідер УНП.

Таким чином переконаний Костенко, "Конституційний Суд повинен оперативно відреагувати на закон, який принижує гідність українського державного прапора і українців, а також обіляє червоний колір радянського терору, під яким було знищено понад 10 мільйонів українців".

Як відомо, раніше президент Віктор Янукович підписав закон "Про внесення змін до Закону України" Про увічнення Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років", який передбачає офіційне використання червоного прапора під час святкування Дня Перемоги в Україні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News