Луценка тримали під вартою без постанови, уже повезли до суду

П'ятниця, 27 травня 2011, 10:27

Дружина екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка Ірина вийшла з Лук’янівського слідчого ізолятора в Києві без свого чоловіка.

Їй повідомили, що він уже перебуває в Печерськом рай суді Києва, пише "ЛІГАБізнесІнформ"

"Ситуація наступна: рішення суду від 23 травня у керівництва СІЗО нема. Єдиний документ, який у них є з датою утримання мого чоловіка під вартою, - це рішення Апеляційного суду й повідомлення прокуратури про те, що 17 травня справа Луценка передана до суду", - сказала Ірина Луценко.

Вона повідомила, що керівництво СІЗО найближчим часом надасть офіційну відповідь, на підставі чого вони утримують Луценка під вартою.

"Ми просили в них, наполягали, що дайте нам підтвердження, що після рішення суду 23 числа ви прийняли його на підставі якихось документів - ніяких документів немає. Єдиний документ про 26 число", - розповіла дружина екс-міністра.

За її словами, депутати просили випустити Луценка, але на це керівництво СІЗО лише повідомило, що екс-міністр уже перебуває у Печерськом суді.

Станом на 10:18 Ірина Луценко разом із депутатами прямує до суду, де об 11:00 має початися розгляд кримінальної справи проти екс-міністра по суті.

Як відомо, 23 травня суд залишив у силі запобіжний захід для Луценка у вигляді утримання під вартою. Кримінальна справа Луценка передана Генпрокуратурою на розгляд по суті в Печерський суд.

Сьогодні народні депутати з фракції НУНС Юрій Гримчак і Олесь Доній прибули під Лук’янівське СІЗО.

"Ми йдемо забирати Луценка. Якщо вони нам його не віддадуть, нехай пояснять, на якій підставі вони не випускають затриманого", - сказав Доній.

За його словами, термін утримування Луценка під вартою минув ще в четвер, 26 травня, і зараз уже близько 9 годин колишнього міністра утримують у СІЗО без будь-яких правових підстав.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування