Суд над Луценком перенесли на 2 тижні. Він буде під вартою "безстроково"?

П'ятниця, 27 травня 2011, 14:17

Суд у кримінальній справі проти колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценка перенесли на 9 червня на 10:00 ранку.

Про це рішення Печерського райсуду Києва оголосив суддя Сергій Вовк, порадившись із колегами, повідомляє "ЛІГАБізнесІнформ".

Учасники процесу раніше звернулися до суду з клопотанням про перенесення засідання у зв'язку з тим, що відсутній адвокат обвинувачуваного Леоніда Приступлюка.

Реклама:

Також Луценко попросив суд перенести справу у зв'язку з поганим самопочуттям.

Він зазначив, що його цього дня розбудили о 6 ранку, щоб доставити в будівлю Печерського суду Києва зі слідчого ізолятора.

Екс-голова МВС заявив, що в нього на даний момент болить спина. Він також звернув увагу на те, що лікарі рекомендують йому не більше 2 годин бути в стоячому чи сидячому положенні.

ВІДЕО ДНЯ

Суддя поцікавився в конвою, чи присутній у залі суду лікар, який міг би зробити Луценкові масаж на місці. Але екс-міністр від масажу на місці відмовився, зазначивши, що "це вже буде просто знущанням".

Суд не задовольнив клопотання Луценка про відвід головуючого судді Вовк. "Заяву безпідставно", - сказав Вовк, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Суддя також зазначив, що суд не зобов'язаний направляти ухвалу суду учасникам процесу.

Адвокат екс-глави МВС Ігор Фомін після засідання суду сказав журналістам, що суддя Вовк фактично ухвалив рішення щодо безстрокове утримання Луценка в СІЗО.

"Остання дата, яка в нас є, - це 26 травня. Суд у своєму рішенні не побачив підстав для зміни йому запобіжного заходу, тобто, по суті, прийняв безстрокове рішення", - заявив Фомін.

Він підкреслив, що це "суперечить практиці Європейського суду з прав людини".

Крім того, це суперечить рішенню пленуму Верховного Суду України про вмотивованість будь-якого судового рішення, сказав адвокат.

"Будь-яке рішення суд повинен обґрунтувати", - наголосив Фомін.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування