Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Рада перепланувала бюджет, роздавши "подарунки" Генпрокуратурі й СБУ

Вівторок, 14 червня 2011, 18:09

Верховна рада ухвалила закон про зміни до державного бюджету на 2011 рік.

За відповідне рішення проголосували 252 депутати.

Відповідно до документу, доходи державного бюджету на 2011 рiк збiльшені на 14 млрд. гривень, видатки - на 11 млрд. гривень.

Водночас міністр соціальної політики опозиційного уряду, БЮТівець Андрій Павловський заявив, що ці зміни до держбюджету на 2011 рік збільшують не соціальні виплати, а видатки на фінансування державних органів влади.

"Влада б'є у фанфари та розповідає про те, що збільшуються соціальні видатки, а насправді збільшується фінансування влади", - сказав він, повідомляє УНІАН.

Зокрема, за словами Павловського, на 70 млн. гривень зростає фінансування Генпрокуратури, міліції - на 287 млн. гривень, і суттєва сума - 108 млн. гривень - на фінансування СБУ.

Крім того, сказав депутат, передбачені видатки в розмірі 20 млн. гривень для чотирьох виборчих округів у Житомирській області.

"Тепер зрозуміло, у якому мажоритарному окрузі піде на вибори Литвин. Він особисто на себе виписав та на свої політичні перспективи 20 млн. гривень", - сказав Павловський.

Водночас, зауважив він, за попередніми підрахунками, соціальні видатки для підвищення зарплат вчителям і медикам становитимуть 10-15 гривень на особу.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування