Росія підтвердила, що в Тимошенко були борги на газових перемовинах

Середа, 15 червня 2011, 17:30

Корпорація ЄЕСУ мала непогашений борг перед Міністерством оборони Росії станом на момент газових переговорів між Росією й Україною.

Про це говориться у відповіді Міноборони Росії на запит глави ТСК по газових контрактах Тимошенко Інни Богословської, підписаного міністром Анатолієм Сердюковим.

Так, у листі вказується, що заборгованість ЄЕСУ становить 450 млн. доларів США на підставі угод між Міноборони РФ й ЄЕСУ про порядок поставок продуктів виробничо-технічного призначення для потреб Міноборони від 1997 року.

"Міністерством оборони вказана заборгованість не списана", - зазначається в листі.

 

"У зв'язку з тією обставиною, що поставка була зроблена не в повному обсязі, Міноборони РФ звернулося до Арбітражного суду Москви із заявою про стягнення з ЄЕСУ суми заборгованості, а також відсотків за користування чужими коштами в сумі 405 311 181 доларів США", - говориться в листі.

 

"Рішеннями арбітражного суду Москви вимоги Міноборони і ЦУМРіЗЕЗ" задоволені в повному обсязі. Рішення суду не виконане", - зазначається в документі.

Також в документі сказано, що компанія Босфор передала Міноборони Росії 137 векселів на загальну суму 5 093 472,60 доларів США.

У 2002 році між Міноборони та компанією Босфор укладено угоду про добровільну оплату вартості векселів Нафтогазу.

У 2008 році Вищий госпсуд відмовився задовольнити вимоги прокурора Шевченківського району про визнання 24 векселів недійсними.

Щодо 113 інших векселів Госпсуд прийняв рішення про їхню недійсність.

"Наразі Міноборони Росії вживає заходів щодо оскарження вказаних рішень", - сказано в листі.

Раніше Богословська заявляла, що загальний борг ЄЕСУ й інший підконтрольної Тимошенко компанії "Босфор" досягав 400 млн. доларів.

"Чи був цей борг на момент підписання газової угоди (Тимошенко й Путіна) в 2009 році - ми намагаємося одержати відповідь від Міноборони Росії", - сказала Богословська.

Корпорація ЄЕСУ була створена Юлією Тимошенко.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування