Янукович обіцяє земельну реформу вже у вересні

Середа, 15 червня 2011, 23:20

Президент Віктор Янукович сподівається, що Верховна Рада у вересні  розгляне всі законопроекти, необхідні для проведення земельної реформи.

Про це він сказав під час робочої поїздки до Вінницької області, повідомляє його прес-служба.

"Вчора ми практично погодили і Концепцію земельної реформи, і необхідні законопроекти. Я сподіваюся, що найближчим часом ці документи будуть розглянуті, пройдуть громадські  обговорення в усіх регіонах України", - сказав Янукович.

За словами президента, кожна людина повинна отримати можливість висловити свою точку зору  з цього питання.

"У липні-серпні ми будемо обговорювати, і, скоріш за все, у вересні Верховна Рада розгляне законопроекти", - сказав він. 

Янукович наголосив, що земельна реформа має відрегулювати питання оренди та продажу землі. 

"Ця реформа дасть можливість власникам паїв - а їх близько  6,5 мільйона - отримати справедливу ціну на оренду землі, а з часом буде можливість за їх (пайщиків) бажання під певні умови, як тільки вони будуть відпрацьовані, - і продати (землю). Але лише тут, у межах країни", - сказав він.

Янукович висловив упевненість, що земельна реформа зніме корупцію в цьому питанні, створить умови для ефективного використання земель сільськогосподарського призначення та підніме виробництво на селі.

"Ми закладемо в цю реформу такі мотивації, які стимулювали б аграрний сектор економіки. Це - головна мета", - зазначив президент.  

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...