В Україну прилетів лідер Китаю

Субота, 18 червня 2011, 13:03

Голова Китайської Народної Республіки Ху Цзіньтао у суботу прибув до Криму.

Як передає УНІАН, літак з лідером Китаю приземлився у Сімферопольському аеропорту.

Серед тих, хто зустрічав Ху Цзіньтао, були голова Ради міністрів Криму Василь Джарти, міністр закордонних справ Костянтин Грищенко і в.о. постійного представника президента в Криму Віктор Плакіда.

ХУ Цзіньтао у суботу планує відвідати в Криму Воронцовський палац.

Він також зустрінеться на півострові з президентом Віктором Януковичем, який, як очікується, дасть дружню вечерю на честь лідера Китаю і його дружини Лю.

Китайська делегація зупиниться в готелі "Оріанда" в Ялті. Вранці в неділю вилетить до Києва, де у понеділок розпочнеться офіційна частина візиту.

***

Водночас радник президента Андрій Гончарук вважає візит Ху Цзіньтао в Україну непересічною подією для України з точки зору розвитку міжнародних контактів.

На цьому він наголосив під час брифінгу в суботу, повідомляє прес-служба президента.

"Після державного візиту до КНР президента України Віктора Януковича у вересні 2010 року можна без перебільшення говорити про початок нового етапу в історії двосторонніх відносин між Україною і Китаєм", – сказав радник президента.

За його словами, це підтверджується, насамперед, активізацією економічного діалогу.

Він також додав, що під час візиту голови КНР планується завершити юридичне оформлення стратегічного характеру українсько-китайських відносин. "Таке положення буде зафіксоване у Спільній декларації, яка планується до підписання", – сказав радник глави держави.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування