Симоненко пояснив, чому не підтримає змішану систему

Неділя, 19 червня 2011, 21:25

Лідер Компартії Петро Симоненко вважає повернення до змішаної системи виборів кроком назад.

В інтерв’ю 5 каналу він ще раз заявив, що комуністи не підтримають проект виборчого законодавства, якщо він буде містити норму щодо введення пропорційної системи.

"Я вважаю, що це крок буде назад – повернення до змішаної системи виборів", - сказав Симоненко.

На його думку, на місцевому рівні мажоритарно-пропорційна система справді сприятиме близькості депутата до народу. "Але в даному випадку, мова йде про державну політику", - зазначив Симоненко.

"Тому ми не будемо підтримувати змішану систему, ми будемо пропонувати, щоб наші колеги, народні депутати, все ж таки залишили ту систему, яка є сьогодні", - підкреслив він.

Симоненко висловив переконання, що закон про вибори треба удосконалювати, "інша справа – в чиїх інтересах удосконалюється закон".

"Якщо це сьогодні захистити наших виборців від свавілля адміністративного тиску, захистити від підкупу і шантажу – я вважаю, що це правильно. Якщо захистити їх від фальсифікації виборів, яку не прості громадяни роблять, а роблять найманці великого капіталу, олігархій. Тому я вважаю, що такі зміни потрібні", - сказав лідер КПУ.

Він висловив переконання, що необхідно посилити відповідальність за злочини під час виборів. "Вдвічі, втричі посилити відповідальність, бо це життя людей", - зазначив Симоненко.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...