Дружина викраденого палестинця тягне Януковича до суду

Середа, 22 червня 2011, 18:49

Дружина викраденого з України палестинця Дірара Абусісі - Вероніка - подала судовий позов до Вищого адміністративного суду на президента Віктора Януковича.

Про те, що цей позов подано у середу, повідомила сама Вероніка Абусісі.

Дружина викраденого палестинця вимагає "визнати бездіяльність президента щодо зникнення Абусісі Дірара з території України 18-19.02.2011 року і його переміщення у Ізраїль такою, яка суперечить Конституції, чинному законодавству України, а також принципам міжнародного права".

Вона також вимагає "зобов’язати президента видати відповідне обов’язкове до виконання розпорядження СБУ, МВС, Держприкордонслужбі та Генпрокуратурі надати всю відому їм інформацію щодо зникнення чоловіка" та надати їй доступ до інформації у вигляді відеоматеріалів, пов'язаних із зникненням Дірара.

Також вона вимагає зобов'язати МЗС направити ноту протесту у посольство Ізраїлю в Україні з огляду на грубе порушення законодавства України і норм міжнародного права, "здійснене у зв’язку з незаконним затриманням Абусісі Дірара на території України, його арешту і переміщення в Ізраїль".

Також вона вимагає від президента надати розпорядження СБУ, МВС, СБУ, ГПУ та іншим органам направити в Ізраїль вимогу про повернення Абусісі Дірара в Україну.

Також Вероніка нагадує, що після викрадення її чоловіка з території України, вона подавала звернення та заяви до президента у 25 лютого, 12, 19 та 21 травня та 13 квітня.

На вказані звернення офіційної письмової відповіді стосовно заходів, вжитих для встановлення місцезнаходження палестинського інженера не надходили, а "лише інформація із адміністрації президента декларативного характеру (відписки) про перенаправлення запитів у інші владні структури".

"Для мене абсолютно неприйнятним є той факт, що офіційні органи України, норми законодавства якої були грубо порушені службами Ізраїлю, продовжують свою бездіяльність, чекаючи відповіді Міністерства закордонних справ Ізраїлю та Міністерства внутрішньої безпеки Ізраїлю дипломатичними каналами", - сказано в позові.

Раніше Вероніка вже оскаржила в Окружному суді Києва бездіяльність МВС, СБУ, Генпрокуратури та Держприкордонслужби.

Як відомо, Абусісі є заступником гендиректора єдиної в Секторі Газа електростанції. Він був викрадений з потяга Харків-Київ в ніч з 18 на 19 лютого цього року. Наступного дня він вже опинився у тюрмі Ізраїлю.

За свідченнями палестинця, троє чоловіків викрали його з потяга, а вже в Києві передали його Моссаду.

В Ізраїлі Абусісі звинувачують у активній участі терористичної організації Хамас та інших злочинах, направлених проти безпеки Ізраїлю.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування