Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Захист Тимошенко хоче суд на виїзді

П'ятниця, 24 червня 2011, 12:28

Захист Юлії Тимошенко вимагає забезпечити проведення виїзного засідання з попереднього розгляду справи проти екс-прем'єра.

Відповідне клопотання, яке передбачає проведення засідання у більшому залі, намагався подати захисник Тимошенко Сергій Власенко.

Захисник Тимошенко мотивував своє клопотання тим, що у невеликому приміщенні Печерського суду при такому скупченні людей "неможливо знаходитися". Власенко демонстрував суду свою змоклу сорочку, адже в залі дуже спекотно.

Він зачитав лист Національної спілки письменників, яка погодилася надати своє приміщення для проведення засідання.

Водночас суддя Родіон Кіреєв відмовлявся прийняти це клопотання, мотивуючи це тим, що давав слово іншим учасникам процесу, а не Власенку.

Під час виступу захисника суддя Родіон Кіреєв, який одягнений у чорну мантію, постійно обмахувався листком паперу та витирав піт з обличчя. Однак Кіреєв неодноразово намагався перервати виступ Власенка, роблячи йому численні зауваження.

Захисник намагався покласти аркуш паперу зі своїм клопотанням на трибуну суду. Суддя попросив секретаря суду прибрати цей аркуш зі столу і повернути його Власенку.

"Суд вирішить відповідне клопотання на відповідній стадії судового процесу", - сказав Кіреєв.

У свою чергу, Юлія Тимошенко, підтримуючи клопотання Власенка, сказала: "Я хотіла б вас закликати не принижувати людей, які сьогодні в цьому залі і за межами, не знущатися над ними і над їхнім здоров'ям...Вже декілька людей втратили свідомість в цьому залі".

"Хочу нагадати, що у радянські часи, коли розглядали справи дисидентів, так само була директива обирати маленькі приміщення, де не можна ні пресу запросити, ні іншим прийти...Сьогодні по суті ви продовжуєте ці традиції 1937 року", - зазначила вона.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...