Янукович розповів, як бюрократи йому заважають

Середа, 29 червня 2011, 22:11

Бюрократи чинять спротив проведенню реформ, в тому числі використовуючи політичні можливості.

Про це повідомив президент Віктор Янукович на спільному українсько-монгольському бізнес-форумі в Києві.

"Я переконаний, що державна політика дерегуляції приведе до того, що ми вийдемо на сучасні європейські стандарти надання послуг, в тому числі, і технічні стандарти, які є у світі", - підкреслив він.

Янукович зазначив, що з цією метою в Україні застосовується корисний світовий досвід, до роботи в Комітеті з економічних реформ залучаються експерти з провідних консалтингових компаній світу.

Президент також наголосив, що адмінреформа, яка нині триває в країні, насамперед, стосується "стратегічної перебудови нашої держави під ті реформи, які вже почали набирати обертів".

Він підкреслив, що дерегуляція в економіці має на меті зняття перешкод на шляху ведення бізнесу.

У цьому контексті він нагадав, що вже ліквідовано 12 тисяч підприємств, котрі надавали адміністративні послуги і в багатьох випадках працювали за корупційними схемами, "які придумували чиновники різних рівнів".

"Цей шлях непростий, бо спротив з боку бюрократів під час проведення реформ величезний. Під час цієї роботи використовуються різні засоби. Дуже часто - політичні можливості", - заявив Янукович.

При цьому він зазначив, що йдеться про випадки, коли корупціонери, які звикли робити бізнес на державному бюджеті, прикриваються демократичними гаслами.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...