"Нафтогаз" хоче відсудити у Тимошенко 1,5 мільярди

Четвер, 30 червня 2011, 11:47

НАК "Нафтогаз України" вимагає в Печерськом райсуді Києва стягнути з Юлії Тимошенко 1,5 млрд грн. збитків, нанесених у результаті газових контрактів із Росією від 2009 року.

Про це захисник Тимошенко Сергій Власенко повідомив "Українським новинам".

"Цей позов було заявлено ще на стадії досудового слідства (у кримінальній справі проти Тимошенко за обвинуваченням у перевищенні службових повноважень при укладенні газових контрактів з Росією в 2009 році). НАК "Нафтогаз" визнано цивільним позивачем", - сказав він.

"Єдине, що вчора (29 червня) Тимошенко офіційно вручили текст цього позову", - пояснив Власенко.

Захисник зазначив, що цей цивільний позов буде розглядатися в рамках кримінальної справи проти Тимошенко щодо газових контрактів.

Власенко назвав заявлений позов абсурдним, оскільки "Нафтогаз" у цьому позові обвинувачує Тимошенко в тому, що вона своїми діями завдала компанії збитки, тоді як газові контракти підписав сам "Нафтогаз" в особі уповноважених осіб.

Захисник також зазначив, що збитки не можуть виникати з чинних контрактів.

За його словами, для того, щоб вважати нанесеними збитки від контракту, його для початку потрібно розірвати або визнати недійсним, довести, що його укладення було проведено незаконно, і лише потім теоретично можна говорити про нанесену шкоду.

Як відомо, раніше Верховна Рада доручила тимчасовій слідчій комісії з розслідування можливої державної зради Тимошенко під час підписання газових контрактів з Росією в 2009 році з'ясувати кількість і суму емітованих "Нафтогазом" векселів на користь компаній, що належали екс-прем'єру й членам її сім’ї.

30 травня Генпрокуратура порушила кримінальну справу проти екс-заступника голови правління "Нафтогазу" Євгена Корникова за підозрою в зловживанні службовим становищем. Справу порушено після прохання комісії з газових контрактів перевірити законність оформлення Корниковим векселів під час своєї роботи в НАК.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News