Одеський митрополит: Львів - це Чечня

Вівторок, 7 червня 2011, 12:57

Одеський митрополит Агафангел порівняв Львів із Чечнею.

Про це розповів головний редактор Эхо Москвы Олексій Венедиктов в ефірі радіостанції після повернення з України.

"Агафангел сказав дуже цікаво: "Ви розумієте, Львів це ж наша Чечня"... Цитата: "Львів - це наша Чечня". Це погляд дуже впливової людини з південної України, не з Донецька - на Львів", - розповів Венедиктов.

"Погляд чесний - я маю на увазі, що він у це вірить. От це історія", - додав він.

Про митрополита Венедиктов розповів, що йому 73 роки, він був депутатом Верховної Ради в першій каденції, зараз в Одеській області очолив "Партію регіонів".

"Ми з ним говорили про українську автокефальну церкву, самостійну, і він сказав: навіть якщо вся Церква буде за те, щоб стати самостійною, я буду проти - навіть якщо Собор вирішить. Він, до речі, є членом Святішого синоду РПЦ Московського патріархату", - сказав Венедиктов.

"Він (митрополит) критикує слабкість президента Януковича зі словами, що президент має вести жорсткішу політику щодо "помаранчевих", має виконувати своє передвиборні обіцянки, "наша спільна батьківщина - СРСР" - дослівно з його дозволу передаю. Я не брав інтерв'ю, ми розмовляли за обідом дуже довго, дві з половиною години", - розповів журналіст.

"Я зрозумів, що правішою за нього є стінка. А це важливо, тому що він дуже авторитетна людина. От якщо він виведе людей на площу - він виведе. З будь-якого питання. Його побоюються й президент і губернатор. Це людина з непохитними принципами й з величезною харизмою. Просто треба розуміти, - думаю, що перемога "Партії регіонів" в Одеській області абсолютно точно і його заслуга", - вважає Венедиктов.

"Він - прихильник "Партії регіонів", але не підлаштовується під Януковича, не каже, що "Янукович - наш національної лідер", як скаже, так і буде", - у той де час сказав журналіст.

"Розповідали, що коли до нього приходили - він же ще службу веде, незважаючи на 73 роки, - підходили до нього парафіяни за благословенням, він запитував: "За кого голосував? За Ющенка? - пішов без благословення. Подякуй, що не прокляну". Це я не чутки розповідаю, а розповідаю те, що розповідав він", - продовжив Венедиктов.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування