Лише два телеканали показали журналістів в "Межигір'ї"

Вівторок, 7 червня 2011, 18:37

Усі загальнонаціональні телеканали, крім 5 каналу і ТОНІСу, проігнорували візит журналістів до "Межигір’я".

Про це свідчить дослідження інтернет-сайту "Телекритика".

Як відомо, 6 червня, зважаючи на рішення суду, який заборонив руху "Стоп цензурі!" проводити акцію під резиденцією президента Віктора Януковича, журналісти вирішили проконтролювати, як виконуються це рішення.

Станом на ранок 6 червня біля президентської резиденції "Межигір'я" зібралися знімальні групи Нового каналу, 5 каналу, Першого національного, ТОНІСу, "Сіті", ТВі, каналу "24" і "Гамми".

За результатами журналістських відвідин резиденції повноцінний сюжет з синхронами продемонстрував 5 канал.  

Про акцію біля Межигір'я говорила "Гамма". Ведуча Марина Мікульська пояснила, чому Янукович не зупинився перед журналістами 6 червня (синхроном прес-секретаря Дарки Чепак), і переказала слова Януковича, що той свою резиденцію журналістам колись покаже.

Синхронів самих журналістів, які стояли перед воротами "Межигір'я", в ефірі каналу не було.

Телеканали ТОНІС і "24" у випусках новин показали відеозвіти про журналістів, президентську резиденцію і тортик від Чепак.

Свій сюжет про відвідини журналістами "Межигір'я" та президентського прийому дав в ефір News One, який свою знімальну групу до резиденції Януковича не відправляв, але скористався слайдами й відео, викладеними на "Українській правді", та паркетною зйомкою прес-служби президента.

Канал ТВі висвітлив відвідини журналістами "Межигір'я" найповніше завдяки трансляції у прямому ефірі марафону руху "Стоп цензурі!", який був присвячений проблемам і досягненням в інформаційній сфері за останній рік.

Глядачі Першого національного, Нового й "Сіті" так і не побачили сюжетів із "Межигір'я".

"Телекритика" звернулася до редакторів тих каналів, які відправили свої знімальні групи на подію, але не поставили матеріалу в ефір.

Шеф-редактор Нового каналу Михайло Шаманов пояснив відсутність сюжету нестачею відзнятого матеріалу.

"Знімальній групі потрібно було швидко їхати на ще одну зйомку. Вони поїхали раніше, навіть не дочекавшись від'їзду кортежу президента", - сказав він. На Новому не вийшло жодного сюжету про День журналіста.

"Сіті" вустами випускового редактора Ірини Коробко заявив, що канал ніякого сюжету про День журналіста не давав, тому що "був технічний збій, і вийшло неякісне відео".

Ведуча випуску новин лише усно згадала про те, що 6 червня - День журналіста.

Від Першого національного, де замість акції журналістів показали привітання Віктора Януковича, отримати коментар не вдалося.

Заступник генерального директора Національної телекомпанії України з інформаційного та суспільно-політичного мовлення Олександр Пантелеймонов попросив видання звернутися з письмовим запитом.

Телеканали "Інтер" і "Україна" взагалі не відправляли знімальну групу до "Межигір’я" і День журналіста проілюстрували поздоровленнями президента.

Як відомо, раніше повідомлялося, що новий головний редактор телеканалу СТБ Михайло Єрмолаєв скасував поїздку знімальної групи для висвітлення подій під "Межигір'ям".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування