Тимошенко обіцяє, що захисника знайде сама

Понеділок, 11 липня 2011, 21:30

Лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко заявляє, що протягом трьох днів, як це передбачено законодавством, визначить нового адвоката.

Про це повідомляє персональний сайт політика.

"До 15 липня у судовому засіданні зроблено перерву, і до цього дня, я буду залучати адвокатів і захисників, яким, сподіваюся, у цьому судовому розгляді дадуть не дві доби на ознайомлення з 5 тисячами аркушів кримінальної справи, а так, як це складено традиція і практика, - два місяці на ознайомлення зі справою", - сказала Тимошенко.

Екс-прем'єр вкотре наголосила, що суд порушує її право на захист.

За її словами, зараз суддя вимагає, щоб її захисник Сергій Власенко припинив збір доказів про відсутність її провини та повернувся до судового процесу.

"Суддя наполягав, щоб мій захисник Сергій Власенко кинув збирати докази і факти, які він не зміг зробити в період досудового слідства, тому щоб все досудове слідство пройшло за декілька тижнів. І зараз він вимагає, щоб і другий мій захисник також припинив фахово готуватися до захисту", - додала екс-прем'єр.

За її словами, вона вимушена була підтримати заяву Миколи Титаренка, який через неможливість в повному обсязі знайомитися з матеріалами справи, не може повноцінно виконувати функції адвоката.

"Ми хотіли б бути фахово підготовлені до протистояння політичним репресіям, до протистояння тому неправосудному натиску на мене. І думаю, що ми обов’язково цю боротьбу виграємо", - переконана вона.

Як відомо, суддя Родіон Кірєєв заявив, що в разі якщо Тимошенко не здатна оплатити свій захист, суд може надати їй державного захисника.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування