Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Іващенка просять випустити, тому що він може померти

Вівторок, 12 липня 2011, 13:21

У судовому засіданні за обвинуваченням колишнього в.о. міністра оборони Валерія Іващенка оголошена перерва до 11:00 середи 13 липня.

Cуд вийшов на нараду по клопотанню захисту Іващенка про зміну запобіжного заходу, після чого секретар суду оголосив присутнім про те, що засідання відновить у середу в 11.00.

Раніше захист Іващенка знову попросив Печерський райсуд Києва змінити йому запобіжний захід через здоров'я.

"Захист просить змінити запобіжний захід Валерію Іващенку з утримання під вартою на підписку про невиїзд", - заявив клопотання адвокат Борис Нечипоренко.

"Якщо його залишити в СІЗО, у найкращому разі він може стати інвалідом, а в гіршому - просто померти від хвороб", - зазначив захисник.

Як повідомлялося, 20 серпня 2010 року Генпрокуратура порушила проти Іващенка кримінальну справу за зловживання владою або службовим становищем.

Його звинувачують у тому, що він у листопаді 2009 року, займаючи посаду тимчасово виконуючого обов'язки глави Міноборони, підписав складений керуючим санацією "Феодосійського судомеханічного заводу" план санації.

Цим документом передбачена реалізація державного майна, у тому числі трьох причалів, бомбосховища й будинків, що забезпечували розміщення й зберігання мобілізаційних матеріальних резервів.

Іващенко 20 травня 2011 року був переведений з СІЗО в Лікарню швидкої медичної допомоги в Києві, де до 23 травня перебував в одній палаті.

25 травня Іващенко перевели до слідчого ізолятора.

У другій половині червня Іващенко почав безстрокове голодування на знак протесту проти упередженості колегії суддів Печерського райсуду, що очолює суддя Сергій Вовк, однак незабаром змушений був відмовитися від такої ідеї.

Іващенко і його адвокати просили змінити запобіжний захід через різке погіршення стану здоров'я підсудного й необхідності лікування, однак суд відмовив у цьому клопотанні.

Інтерфакс

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування