Мельниченко намагається уникнути "шпигунської справи"

Четвер, 14 липня 2011, 12:20

Екс-майор Микола Мельниченко оскаржив поновлення кримінальної справи проти себе в Апеляційному суді.

Про це повідомили адвокати екс-президента Леоніда Кучми Сергій Ульянов та Віктор Петруненко.

Захист Кучми вважає, що таким чином Мельниченко "намагається уникнути відповідальності за свої протиправні дії, які Леонід Кучма оцінює як шпигунство, зрада держави та розпродаж її таємниць, шантаж, наклеп та фальсифікація і, які не мають права лишатися безкарними".

"Ми сподіваємось, що Апеляційний суд… надасть Генпрокуратурі можливість дослідити всі обставини пов’язані з організацією прослуховування кабінету президента, яке велося протягом двох років, монтажем та фальсифікуванням записів, а також дасть відповідь - хто визначав спосіб та час оприлюднення тих чи інших фрагментів так званих "записів Мельниченка", - сказано в повідомленні.

"Тільки виявивши як режисерів, так і всіх без винятку виконавців "касетного скандалу" можна встановити дійсних замовників вбивства Георгія Гонгадзе", - вважають адвокати.

Також адвокати заявили, що мають "беззаперечні факти того, що зроблені в кабінеті президента Кучми записи приносили Мельниченку чималий дохід і забезпечили його безбідне існування як в Україні, так і закордоном".

"Ми не виключаємо, що у разі програшу апеляції Микола Мельниченко може покинути територію України. Тому вкрай важливо вже сьогодні отримати відповіді на всі ключові питання", - зазначають адвокати.

Вони також вважають шанси у Мельниченка на задоволення апеляційної скарги "вкрай примарними".

Як відомо, проти Мельниченка у 2001 і 2004 роках порушувалися справи за підозрою в перевищенні службових повноважень, розголошенні держтаємниці, а також за фактом фальсифікації доказів. У березні 2005 року вони були закриті.

Захист Кучми домігся скасування постанови екс-генпрокурора Святослава Піскуна від 1 березня 2005 року, якою була закрита кримінальна справа проти Мельниченка.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News