У Азарова завершили свою частину підготовки земельної реформи

П'ятниця, 15 липня 2011, 19:04

Закон про ринок землі найближчими днями буде внесений до парламенту.

Про це заявив перший заступник Держземагентства Артем Кадомський у ході "круглого столу" в Києві, повідомляє прес-служба Кабміну.

"Закон про ринок землі йде як урядовий закон. Він погоджений з Кабміном і найближчими днями буде внесений до Верховної Ради", - сказав посадовець.

За його словами, буде докладено всіх зусиль для того, щоб згаданий законопроект народні депутати розглянули і прийняли у першому і другому читанні до кінця 2011 року.

На продовження теми він зазначив, що іноземці не матимуть права скуповувати українські землі сільськогосподарського призначення, відповідна норма буде зафіксована у документі.

"Звичайно, в законі про ринок землі передбачено, що не матимуть права купляти землі сільськогосподарського призначення ні закордонні громадяни, ні закордонні юридичні особи", - наголосив представник відомства.

Таке право матимуть виключно громадяни України, а саме, фізичні особи, фермери і держава, пояснив він.

Коментуючи щойно ухвалений законопроект про земельний кадастр, Кадомський підкреслив, що автентичність інформації, яка зберігатиметься в ньому, гарантується.

"Оскільки кадастр будується як система єдина, захищена, то ми можемо гарантувати автентичність тієї інформації, яка там зберігатиметься", - зауважив він.

За його словами, будь-який громадянин в будь-який момент зможе отримати витяг з державного земельного кадастру, зокрема і за допомогою засобів електронного зв'язку.

Як відомо, 7 липня Верховна Рада ухвалила законопроект про земельний кадастр у першому читанні, який передбачає, що внесення відомостей про земельні ділянки здійснюється державним кадастровим реєстратором.

Законопроектом також визначено перелік документації із землеустрою та оцінки земель, які є підставою для внесення даних до державного земельного кадастру.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування