Литвин вважає, що VIP-пенсії мало знизили

П'ятниця, 15 липня 2011, 19:20

Спікер Верховної Ради Володимир Литвин заявляє, що обмежити розмір максимальних пенсій потрібно буде ще раз.

Про це він заявив у п'ятницю в ефірі українського радіо, коментуючи обмеження максимального розміру пенсій в результаті прийняття закону про пенсійну реформу Верховною Радою.

"Я думаю, потрібно буде ще раз скоротити це пенсійне забезпечення", - сказав Литвин.

"Я приведу вам такий приклад. Раніше пенсія народного депутата становила 16,5 тисяч гривень. Тепер скоротили у два рази і сьогодні вона становитиме десь 7,44 тисяч гривень, якщо я не помиляюся... Я розумію, що і зараз велика пенсія, але хоча б один крок вже зроблений", - зазначив спікер.

"Це буде стосуватися всіх тих, хто отримував так звану пенсію за особливі заслуги перед українським народом. Це близько 15 тисяч людей... Таким чином, економія коштів складе більше 260 мільйонів", - пояснив він.

При цьому спікер підкреслив, що здивований позицією тих політиків, які виступають в опозиції до влади, і критикують рішення по пенсійній реформі.

"Ви розумієте, мені дивно, коли люди, які називають себе опонентами влади, встигли оформити собі високі пенсії, і тепер вони виступають абсолютно проти прийняття пенсійного законодавства, прикриваючись тим, що влада намагається обікрасти людей. Насправді вони борються не за людей, а за себе", - сказав він.

При цьому Литвин підкреслив, що "з прийняттям пенсійної реформи, якщо представники влади захочуть вирішити питання про підняття своїх пенсій, їм необхідно буде спочатку підвищити мінімальні пенсії, а після цього вже буде вирішуватися питання про них щодо пенсійного забезпечення".

 Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News