Видалення Тимошенко з суду було законним - Генпрокуратура

П'ятниця, 15 липня 2011, 22:19

Рішення головуючого у справі Юлії Тимошенко, щодо видалення її із зали суду, є законним та обґрунтованим.

Про це заявила державний обвинувач Лілія Фролова, яку цитує прес-служба Генпрокуратури.

"Через систематичну зневагу до суду і невиконання вимог Кримінально-процесуального кодексу України підсудну було видалено із залу судового засідання, а розгляд справи продовжено оголошенням обвинувального висновку", - зазначається в повідомленні ГПУ.

На думку державного обвинувачення, таке рішення головуючого у справі є обґрунтованим та законним.

"Оскільки підсудна постійно вводить в оману суд та громадськість через ЗМІ, намагається маніпулювати суспільною думкою з метою нескінченного затягування судового розгляду справи та недопущення прийняття у справі законного, остаточного рішення", - вважають в прокуратурі.

"Для цього вона використовує різні підготовлені за межами судового засідання методи, одним з яких є постійне намагання зловживати наданими їй законом правами", - заявили в ГПУ.

У відомстві вважають, що "Тимошенко шляхом зміни захисників, їх неявки до суду та іншими способами затягує судовий процес".

"Зокрема, підготовча частина судового розгляду справи тривала протягом семи засідань, тоді як у кримінальних справах аналогічної складності ця стадія зазвичай проходить за 1-2 години", - зазначили в прес-службі.

В Генпрокуратурі заявили, що "імідж екс-прем’єра заснований на постійному обмані та намаганні маніпулювати суспільною думкою".

Зокрема, в ГПУ нагадали про те, що у 2004 році Тимошенко була притягнута до кримінальної відповідальності за давання хабара службовим особам Міністерства оборони Російської Федерації.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...