"Свободівців" засудили за події 9 травня

Середа, 20 липня 2011, 18:31

Депутатів Самбірської райради від ВО "Свобода" Михайла та Володимира Ковалівих визнали винними у побитті міліціонерів під час подій 9 травня.

Відповідне рішення прийняв Галицький райсуд Львова, повідомляє УНІАН.

Михайла Коваліва засуджено до 1,3 року позбавлення волі з відтермінуванням покарання на 1 рік, Володимира Коваліва - до 1 року позбавлення волі з відтермінуванням покарання на 1 рік.

Після оголошення вироку їх звільнили у залі суду.

Як зазначив адвокат засуджених Руслан Валько, він подаватиме апеляцію на рішення суду, оскільки вважає братів невинуватими і просив суд їх виправдати. Адвокати мають право у 15-денний термін подати апеляцію.

Михайла Коваліва засуджено за статтею 293 Кримінального кодексу за "організацію групових дій, що призвели до грубого порушення громадського порядку або суттєвого порушення роботи транспорту, підприємства, установи чи організації, а також активну участь у таких діях".

Також йому інкримінують статтю 345, ч.2 - "умисне заподіяння працівникам правоохоронних органів побоїв, легких тілесних ушкоджень під час виконання ними службових обов’язків".

Його брата визнали винним у скоєнні злочину за статтею 345, ч. 2.

У прес-службі партії нагадали, що брати Коваліви були затримані 15 травня 2011 року.

Як пояснили затриманим, їх допитуватимуть як свідків у справі щодо подій у Львові 9 травня.

Як відомо, у Львові 9 травня сталися зіткнення між представниками партій "Свобода", КПУ, "Родіна", "Русское единство" і ветеранами.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування