Литвин до осені не підпише закон про пенсійну реформу?

Вівторок, 26 липня 2011, 19:09

Голова Верховної ради Володимир Литвин не може підписати закон про пенсійну реформу до розгляду парламентом проекту постанови, якою пропонується скасувати цей закон.

Про це заявив заступник керівника апарату Верховної ради, керівник головного юридичного управління парламенту Михайло Теплюк, повідомляє агентство "Українські новини".

Теплюк зазначив, що депутати від фракції "Блок Юлії Тимошенко-Батьківщина" Ольга Боднар і Блоку "Наша Україна-Народна Самооборона" Юрій Кармазін зареєстрували проект постанови про скасування рішення Ради щодо прийняття пенсійної реформи.

"Є стаття 48, частина 3, якщо я не помиляюся, закону "Про регламент Верховної ради", що вимагає розгляди парламентом (відповідного проекту)", - сказав він.

Співробітник апарату пояснив, що після розгляду профільним комітетом проект постанови про скасування раніше прийнятого закону повинен бути винесений у сесійну залу.

Теплюк також ствердно відповістив на запитання, чи означає це, що проект Боднар і Кармазіна може бути розглянутий не раніше, ніж після завершення парламентських канікул, тобто як мінімум у вересні.

"Очевидно, так. Якщо не буде ініціатив та рішення, прийнятого в порядку, встановленому регламентом, про проведення позачергової сесії", - додав він.

Заступник керівника апарату парламенту повідомив, що поки що ініціатив про проведення позачергової сесії не надходило.

Відповідно до статті 48 закону про регламент Ради, рішення парламенту можуть бути скасовані до підписання спікером відповідного акту.

Економічна правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування