Могильов поскаржиться на депутатів-забіяк

Вівторок, 26 липня 2011, 22:36

Керівництво Міністерства внутрішніх справ звертається до Верховної Ради з проханням дати правову оцінку діям народних депутатів у Печерському суді.

Про це йдеться в заяві управління зв'язків з громадськістю міністерства.

Як відомо, 26 липня у Печерському суді під час розгляду кримінальної справи за обвинуваченням екс-прем’єра Юлії Тимошенко відбулася сутичка між міліцією та народними депутатами.

"Упродовж судового розгляду присутні народні обранці не зважали на численні зауваження судді і продовжували порушувати громадський порядок. Відтак, суддею було прийняте рішення про їх видалення із зали суду", - зазначається в повідомленні.

"Оскільки порушники порядку не реагували на вимоги судді, тож виконання даного рішення було покладено на працівників спеціального батальйону судової міліції "Грифон", в обов’язки яких входить саме забезпечення охорони громадського порядку у судових інстанціях", - уточнили в міністерстві.

"Під час виконання рішення суду, правоохоронці запропонували вийти народним обранцям самовільно, коли ж останні відмовилися, міліціонери почали їх відтісняти, не застосовуючи при цьому заходів фізичного впливу, хоча мали на те законні підстави", - заявили в МВС.

"Після опору, який вчинили народні депутати, декілька працівників міліції з численними ушкодженнями потрапили до лікарні. Наразі на місці працює слідчо-оперативна група. З висновками її роботи громадськість буде повідомлено додатково", - йдеться в повідомленні.

"Заходи реагування працівників міліції на протиправні дії не обмежували депутатської недоторканості, оскільки вживалися за рішенням головуючого судді відповідно до норм чинного законодавства", - запевнили в міліції.

З огляду на ситуацію, що склалася, керівництво МВС планує звертатися до Комітету з питань Регламенту, депутатської етики та забезпечення діяльності Верховної Ради з метою надання правової оцінки на предмет дотримання дисципліни та норм депутатської етики у залі судового засідання.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News