ДЕПУТАТИ ПІДКОРИГУВАЛИ ПОДАТКОВУ "БІБЛІЮ"

Четвер, 7 липня 2011, 12:05

Верховня рада схвалила в цілому пакет поправок до Податкового кодексу.

Законопроект "Про внесення змін до Податкового кодексу та деяких законодавчих актів (щодо удосконалення деяких норм Податкового кодексу)" у четвер підтримали 264 депутати.

Як заявив перед початком розгляду голова Комітету ВР з питань фінансів, банківської діяльності, податкової та митної політики Віталій Хомутинник, до законопроекту було подано близько 600 поправок.

367 поправок були враховані комітетом, а 228 відхилені.

За словами Хомутинніка, закон зменшує навантаження щодо єдиного соціального внеску. 

Зокрема, передбачає скасування обмежень щодо віднесення на витрати платника податку на прибуток витрат на придбання товарів (робіт, послуг) у фізичних осіб-платників єдиного податку, фізичним особам, які працюють на єдиному податку, дозволено реєструватися платниками ПДВ. 

Документом вводиться мораторій на планові і позапланові перевірки суб'єктів малого підприємництва до введення в дію положень, що стосуються спрощеної системи оподаткування. 

Крім того, передбачені особливості оподаткування, у тому числі пільгового, вироблених в Україні або ввезених нафтопродуктів, які використовуються як сировина для хімічної промисловості. Перелік таких підприємств затверджується Кабміном. 

Також визначаються особливості пільгового оподаткування ПДВ операцій з ввезення на митну територію України обладнання для суднобудівної промисловості, яке не виробляється в Україні. Перелік обладнання визначається Кабміном. 

Законом передбачено пільги з рентної плати за додаткові обсяги нафти, природного газу, газового конденсату, видобутих внаслідок виконання інвестпроектів на окремих ділянках, перелік яких визначається центральним органом виконавчої влади з питання реалізації держполітики в нафтогазовому комплексі.

Також поправки передбачають, що податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, буде введено в дію з 1 липня 2012 року, а не я з 1 січня 2012 року, як це передбачалося раніше.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News