Жінкам дозволили іти на пенсію раніше на невигідних умовах

П'ятниця, 8 липня 2011, 09:06

Верховна Рада зберегла за жінками право виходити на пенсію в 55 років за певних умов.

"Жінка може піти на пенсію, якщо має не 20, а 30 років стажу, якщо вона бере на себе зобов’язання ніде 6ільше не працювати, і при цьому вона отримує понижуючий коефіцієнт 0,5% за кожен рік", - сказав В’ячеслав Кириленко, передає Радіо "Свобода".

Голова парламентського комітету у справах пенсіонерів, ветеранів та інвалідів депутат-бютівець Валерій Сушкевич також зазначив, що при ухваленні пенсійної реформи "вдалося зберегти пільговий пенсійний вік для жінок, які виховали 5 дітей і дітей-інвалідів".

"Також для учасників бойових дій, інвалідів по зору, карликів та  ліліпутів – по цих категоріях не підвищено пенсійний вік", - додав він.

Згідно з законом, страховий стаж підняли до 30 років для жінок та до 35 – для чоловіків. Депутати підвищили пенсійний вік для жінок з 55 до 60 років, а також – для чоловіків-держслужбовців та науковців з 60 до 62 років.

А військовослужбовцям підвищили необхідний службовий стаж з 20 до 25 років. Виняток зробили лише для військових льотчиків та підводників за пропозицією "регіонала", екс-міністра оборони Олександра Кузьмука.

"В 35 років у них починаються професійні хвороби – і вони вже нікому не потрібні. Тому я переконливо прошу не дивитися в бік ложі уряду, а – в бік своєї совісті", - закликав він, наголосивши, що йдеться лише про 543 особи.

Втім, більшість із 1096 поправок були відхилені парламентською більшістю.

БЮТівець Володимир Яворівський, коментуючи розгляд пенсійної реформи, заявив: "Мені видається, що у нас з’явиться нова традиція: замість купальської ночі будуть відзначати ніч великого соціального злочину".

У свою чергу, депутат від Партії регіонів Ярослав Сухий заявив в ефірі "5 каналу", що людина, яка має звичайну пенсію на підставі закону про обов'язкове загальнодержавне пенсійне страхування, після пенсійної реформи зможе працювати, одержуючи і пенсію, і заробітну плату за основним місцем роботи.

Також, за словами депутата, пропрацювавши 2 роки, така людина отримає можливість перерахування пенсії, але перерахування відсотків не мінімальної пенсії, а від тієї пенсії, яку вона одержувала, повідомляє "ЛІГАБізнесІнформ".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування