Єхануров згадав, як Турчинов проштовхував газові директиви

Понеділок, 1 серпня 2011, 11:46

Директиви уряду щодо газових угод обговорювали на засіданні Кабміну.

Про це повідомив екс-міністр оборони Юрій Єхануров в ході допиту у Печерському суді в справі Тимошенко.

"19 січня було позачергове засідання уряду, на якому Турчинов запропонував членам уряду затвердити директиви уряду щодо укладання газових угод", - повідомив Єхануров.

За словами Єханурова, самих директиви він не пам’ятає, а бачив лише проект постанови про їх затвердження.

Після цього членам Кабміну було на словах роз’яснено необхідність ухвалення директив, бо "у Москві ідуть дуже складні переговори".

"Коли я ознайомився з матеріалами угоди, я зрозумів, що українська сторона практично нічого для себе не отримує. Я висловив свою точку зору, виявив свій протест проти дій уряду, сказав, що не хочу брати в цьому участі, встав і пішов з засідання", - розповів екс-міністр.

За словами Єханурова, директиви так і не були затверджені, оскільки ще кілька членів уряду висловилися проти цього.

Як відомо, Юлія Тимошенко наполягає, що давала керівникам "Нафтогазу" не директиви, а особисте доручення прем’єра.

У судовій залі на прохання прокуратури було зачитано фрагмент стенограми Кабміну від 19 січня, в якій Турчинов говорить про те, що прем’єр-міністр, керівник "Нафтогазу" та керівник ПЕК "знаходяться у Москві, і просять підтримати директиви".

Разом із тим, на прохання Тимошенко було зачитано останню сторінку стенограми, де Турчинов інформував про те, що директиви не потребують затвердження.

Після чого вона попросила Кірєєва передати Єханурову стенограму на ознайомлення, щоб він знайшов цитати, які підтвердив би, що Турчинов поставив у порядок денний директиви, просив проголосувати або підтверджено той факт, що директиви не були затверджені.

"Свідчення Юрія Івановича не відповідають дійсності, бо в стенограмі не йдеться про затвердження директив", - заявила вона.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...