Магазини через суд над Тимошенко зазнають збитків, а через Калашникова –глухнуть

Четвер, 11 серпня 2011, 17:28

У магазинах на Хрещатику, бiля яких вiдбуваються безстроковi акцiї прихильникiв i противникiв екс-прем'єра Юлiї Тимошенко, рiзко зменшилася виручка.

"Виручка знизилася до 300-400 грн на день, тодi як ранiше була 10-15 тис. грн", - сказала в iнтерв'ю агентству "Iнтерфакс-Україна" заступник директора книгарнi "Знання" Iрина Акчурiна.

"У працiвникiв магазину вже нервовий зрив - виторгу немає, люди, якi бiля нас стоять, книжок не читають, i якщо заходять до нас, то тiльки щоб поговорити по телефону, причому такою цiкавою мовою, коли українську забули, а росiйської не вивчили. Тому обстановка напружена, i що нам робити - незрозумiло", - поскаржилася вона.

Акчурiна зазначила, що бiля їхнього магазину вiдбувається безстрокова акцiя противникiв Тимошенко, органiзатором якої є Загальновоїнська спiлка України пiд керiвництвом колишнього народного депутата вiд Партiї регiонiв Олега Калашникова.

"Виступ Калашникова транслюють через пiдсилювачi з ранку до вечора без зупинки, нам навiть берушi не допомагають. Найприкрiше, що транслюють запис - хай сам приходить i кричить, але ж не приходить - тiльки запис", - сказала вона.

Спiвробiтники вiдомого книжкового магазину "Знання" дуже засмученi тим, що акцiї протесту значно знизили обсяг продажу.

"Ми мали розрахунок на туристiв - багато канадської дiаспори приїжджає. Серпень узагалi мiсяць хороший - це продаж шкiльної лiтератури, навчальної. Але в нас тиша. Вони (мiтингувальники ) стоять упритул до наших дверей, курять, речi свої складають, до магазину доступу практично немає", - наголосила Акчурiна.

За її словами, керiвництво магазину зверталося з цього приводу до рiзних iнстанцiй, зокрема, телефонували до Київської мiськадмiнiстрацiї, подавали письмову заяву до мiлiцiї, але нiякої реакцiї на цi звернення не було. "Усi сказали - є номер вашого запиту, ми розберемося", - зазначила вона.

У магазинах Benetton i Desigual торговельної мережi "Арго", бiля яких стоять намети прихильникiв Тимошенко, також говорять про зниження виручки.

"Виторги знизилися - людям прохiд до нашого магазину утруднений", - повiдомили агентству у вiддiлi маркетингу торговельної мережi "Арго".

Водночас зi скаргами з цього приводу мережа "Арго" нiкуди не зверталася. "Ми поки що не маємо такої потреби", - сказали там.

Джерело в Київськiй мiськадмiнiстрацiї повiдомило агентству, що письмовi заяви вiд пiдприємцiв щодо проблем у зв'язку з акцiями протесту на Хрещатику в районi Печерського райсуду до мерiї не надходили.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
16:36
У Херсоні росіяни обстріляли таксі: водій загинув, ще 2 людей поранено
16:15
В уряді прогнозують скорочення населення до 28,9 млн осіб у 2041 році: як цьому запобігти
16:00
Пошук мін за допомогою дронів: українські розробники випробували сенсорні технології 
15:53
Теорія – у військовому коледжі США, практика – в боях в Бахмуті. Львів, Канзас і Бахмут в житті комбрига "Холодного Яру"
15:51
Експорт кукурудзи, ріпака, соняшника та пшениці: ліцензії видаватимуться з погодженням з Польщею
15:51
"Найбільше досягнення і невдача – це НУШ": міністр Лісовий про діяльність МОН за останній рік
15:49
Дрони, боєприпаси й гранатомети: Німеччина оголосила про новий пакет допомоги для України
15:34
Синоптики попередили мешканців Київщини про неприємні сюрпризи погоди
15:33
"Укрнафта" розпочала ребрендинг мережі АЗС Glusco
15:32
Туск після переговорів зі Шмигалем: Ми близькі до вирішення проблем  
Усі новини...