Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кириленко хоче захистити мову від місцевої влади

Середа, 17 серпня 2011, 19:36

Верховна Рада має заборонити звуження сфери використання української мови шляхом недопущення прийняття місцевою владою рішень про порядок застосування мов.

Відповідний законопроект зареєстрував депутат від НУНС, лідер партії "За Україну!" В'ячеслав Кириленко.

"Законопроект встановлює право на вільне використання української мови в усіх сферах суспільного життя на всій території Україні, забороняє будь-які обмеження такого застосування", - йдеться в пояснювальній записці до законопроекту.

Законопроект не допускає прийняття органами влади, посадовими і службовими особами рішень, вчинення дій чи бездіяльності, спрямованих на звуження сфери використання української мови або на обмеження права вільного використання української мови.

"Встановлюється пряма заборона на прийняття рішень, які визначають порядок використання мов, органами місцевого самоврядування, що посилює норму Конституції про визначення порядку використання мов виключно законами України", - йдеться в документі.

Як відомо, раніше Луганська облрада рекомендувала керівникам усіх установ області використовувати російську мову поряд з державною.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування