Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У "Регіонах" хочуть знати, чому до Тимошенко рветься посол

Четвер, 18 серпня 2011, 18:41

Захисники і прибічники Юлії Тимошенко повинні визначитись і пояснити суспільству, що саме вони захищають.

Таку думку висловив депутат від Партії регіонів Володимир Олійник, повідомляє прес-служба партії.

За словами Олійника, у сил, які виступають на захист Тимошенко, хочеться запитати: "Це на захист судового процесу, який триває, і її прав, чи це все-таки на захист тої угоди, яку вона підписала".

"Я багатьох з цих захисників знаю, і знаю, що вони засуджують цю угоду. Тоді розмежуйте свою позицію. Скажіть "ми засуджуємо цю угоду, вона є антиукраїнською, або скажіть, що ця угода є правильною і принесла користь Україні, якщо вона підписана в національних інтересах…", - уточнив він.

Водночас, він зауважив, що захисники Тимошенко крім критики дій влади мають висловити й свою позицію стосовно її дій.

"Якщо вони критикують владу, тоді висловіть свою позицію стосовно її дій щодо газотранспортної системи, щодо якої прем’єр і президент висловились проти білоруського варіанту. Але висловіть свою думку щодо дій влади й по митному союзу, ми не можемо до нього увійти, хоч нас і схиляють до цього, то чому ви не підтримаєте президента?", - обурився регіонал.

"Чому ви, патріоти, сьогодні мовчите в тому, що треба підтримати, коли ви бачите, що влада стоїть на позиції національного прагматизму і ви в той же час критикуєте її?.. Це скидається на однобокий патріотизм. Ваше мовчання заставляє подумати, що вам байдуже", - звернувся до опозиції політик.

Також Олійник закликав саму Тимошенко пояснити, чому посол іншої держави вимагає зустрічі з нею.

За його словами, в разі, коли один з послів вимагає зустрітись з Тимошенко, це має вирішувати суддя, керуючись законом. А в законі такого положення немає.

"Тому якщо він дасть дозвіл, то він сам порушить закон і перевищить свої повноваження. Якщо ж він дасть дозвіл одному послу на відвідання підсудної, то він так само має дати дозвіл всім послам. Чому він має розділяти послів на важливих і неважливих? Всі мають право", - підкреслив депутат.

"Але посол може вимагати зустрічі і дозволу тільки тоді, коли підсудна є громадянкою іншої держави, або має подвійне громадянство й держави, яку представляє посол. В такому разі Юлія Володимирівна повинна розкрити нам цю таємницю, чи має вона подвійне громадянство", - зазначає Олійник.

"Тоді за Віденською конвенцією, посол, безперечно, має зустрітись з громадянином держави, яку представляє посол, щоб переконатись, наскільки захищені права підсудної особи і яка потрібна правова допомога. Але цього немає", - підсумував він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування