Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович: важливо дружити з усіма, але ми йдемо в Європу

П'ятниця, 19 серпня 2011, 18:34

Президент Віктор Янукович заявляє про однозначний зовнішньополітичний вибір України - рух у бік Європи.

Про це він пише у своїй статті для "Дзеркала тижня. Україна", присвяченій 20-річчю Незалежності.

"Незважаючи на труднощі, головний крок уже зроблено: ми остаточно визначилися зі своїм майбутнім. Європейський вибір став основою зовнішньополітичної ідентичності України. А європейські цінності - основою нашого розвитку", - пише Янукович.

"Ми впевнені, що Угода про асоціацію і про створення поглибленої та всеосяжної зони вільної торгівлі - це те, що сьогодні потрібно і Україні, і Європейському Союзу. Сподіваємося, що це зрозуміють і наші партнери", - заявляє президент.

"Україна не просто хоче бути європейською країною. Цей географічний факт не потребує зайвих підтверджень. Ми хочемо долучитися до великого європейського проекту - побудови єдиної Європи на основі цінностей свободи, демократії і права", - зазначив Янукович.

"Долучитися в складний час, прагнучи отримати не субсидії або поблажки, а можливості і права. Долучитися, всупереч жорсткому тиску та свідомому гальмуванню, на правах рівних партнерів. Долучитися - заради нашого спільного майбутнього", - вважає президент.

Разом з тим, пише далі Янукович, Україні глибоко усвідомила, що європейський прогрес "неможливий без добросусідських відносин з Росією".

"Роки незалежності незаперечно довели, що такі відносини можливі тільки на основі чіткого дотримання двостороннього балансу національних інтересів і взаємної поваги. Держава та її керівництво зроблять все від них залежне для побудови такого балансу", - зазначив він.

Також Янукович підкреслив важливість відносин із США та Китайською Народною Республікою.

За його словами, Україні і далі буде розвивати співробітництво з НАТО та іншими інститутами з питань безпеки в Європі.

"Національний прагматизм, в основі якого закладені інтереси українського громадянина, - це наш орієнтир у побудові відносин з іншими державами", - зазначає Янукович.

"Прийде час, і років через десять України буде в Європейському Союзі, увійде в коло розвинених країн. Я в цьому переконаний", - резюмує Янукович.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування