У Харкові масово страйкують робітники тролейбусних депо

Вівторок, 2 серпня 2011, 12:07

У Харкові на площі Свободи страйкують близько 2,5 тисяч робітників двох тролейбусних депо.

Про це повідомив голова первинної профспілкової організації "Захист і справедливість" комунального підприємства "Міськелектротранс" Андрій Ільгов, передає "УНІАН".

За його словами, у вівторок не вийшли на роботу всі працівники тролейбусного депо №3 та деякі працівники тролейбусного депо №2 – у цілому близько 2,5 тис. осіб.

Ільгов пояснив, що робітники вимагають погашення заборгованості з заробітної плати - за його даними, на сьогодні борг у цілому становить близько 6 мільйонів гривень.

Окрім того, робітники виступають за відновлення відрахувань до Пенсійного фонду України, зупинки реорганізації КП "Міськелектротранс" шляхом дроблення, відставки директора КП Сергія Почепецького та допуску незалежної профспілкової організації "Захист і справедливість" до виконання своєї законної діяльності.

Ільгов підкреслив, що сьогоднішня акція є попереджувальною.

"8 серпня, якщо наші вимоги не будуть задоволені, ми повністю зупиняємо роботу", - заявив він.

У прес-службі Харківської міської ради повідомили, що після реформування КП "Міськелектротранс" жінок-водіїв тролейбусів не звільнятимуть, зарплата, пільги і кількість співробітників на нових підприємствах не зміняться до закінчення терміну дії колективного трудового договору.

Директор Департаменту транспорту і зв’язку Сергій Дульфан запевнив, що після звільнення у зв’язку з переведенням на нове місце роботи з робітниками повністю розрахуються.

Також, за бажанням працівників, їм виплатять компенсацію за невикористану відпустку або ж перенесуть відпускний період уже на нове підприємство.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News