Українцям нагадали про правило першого шенгенського в'їзду

Вівторок, 2 серпня 2011, 15:05

Перша поїздка в шенгенську зону має бути  здійснена до тієї країни, яка оформила візу.

Про це нагадує Міністерство закордонних справ у зв’язку з проблемами українців при перетині кордону з Угорщиною по шенгенській візі, яку видали в польському консульстві.

"З цією метою 28 липня був запрошений генконсул Угорщини в Україну" - розповів на брифінгу у вівторок прес-секретар МЗС України Олександр Дікусаров, передає "Інтерфакс-Україна". 

За його словами, ця ситуація обговорювалася під час зустрічі, і угорська сторона висловила готовність реагувати на кожну скаргу українських громадян з цього приводу.

МЗС України рекомендує при виникненні будь-яких проблем при перетині українсько-угорського кордону вказувати у своїх скаргах дату, пункт пропуску, на якому виникла проблема, а також дані прикордонного офіцера, що прискорить питання розгляду скарг у МЗС.

"Для попередження можливих непорозумінь на кордонах ми нагадуємо нашим громадянам про існування в країнах шенгенської угоди так званого правила першого шенгенського в'їзду, згідно з яким перший в'їзд в шенгенську зону повинен бути здійснений в ту країну, яка його оформила", - підкреслив Дікусаров.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування