Міліція запевняє, що паспорт Черновецького - не їхня справа

Вівторок, 2 серпня 2011, 19:34

З'ясувати, чи має мер Києва Леонід Черновецький подвійне громадянство, може лише Міністерство закордонних справ.

Про це заявив начальник центру зв'язків з громадськістю київської міліції Володимир Поліщук, повідомляє "Фокус".

Як відомо, 2 серпня інтернет-видання IzRus, посилаючись на наявну в розпорядженні редакції інформацію, повідомило, що Леонід Черновецький та його дружина Аліна Айвазова репатріювалися до Ізраїлю ще 5 жовтня 1994 року.

Обидва мають ізраїльські посвідчення особистості і за даними на липень поточного року, київський мер прописаний на одній з вулиць Північного Тель-Авіва.

"З'ясувати чи має Леонід Черновецький громадянство Ізраїлю, можна тільки через МЗС, яке має дати відповідний запит до Ізраїлю, а ось дасть відповість на нього ізраїльська сторона чи ні - це питання інше", - уточнив спікер міліції.

"Закон України не передбачає подвійне громадянство, але людина, яка отримала, крім українського, паспорт іншої країни, не несе за це кримінальної відповідальності. Указом президента він просто позбавляється українського громадянства", - розповів Поліщук.

При цьому він підкреслив, що міліція "в цьому плані ніяких розшукових або оперативних дій не веде".

У свою чергу керівник прес-служби Міністерства закордонних справ Олександр Дикусаров заявив, що питання про громадянство мера Києва потрібно задавати Міністерству внутрішніх справ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування