Ющенко вважає, що рішення суду не суттєве

Вівторок, 2 серпня 2011, 20:15

Екс-президент Віктор Ющенко оскаржить рішення суду про незаконність його указів щодо присвоєння звання Героя України Степану Бандері та Роману Шухевичу.

Про це повідомили в партії "Наша Україна", передає УНІАН.

"Неоднакове застосування Вищим адміністративним судом норм матеріального права у справі про позбавлення Романа Шухевича та Степана Бандери звання Герой України до тотожних справ є приводом для звернення до Верховного суду", - йдеться в повідомленні.

"У подібних справах та в однакових правових обставинах суд приймав прямо протилежні рішення", - додали в партії.

Зокрема, в "Нашій Україні" зазначають, що позов того ж Оленцевича, який оскаржував указ президента Ющенка про нагородження орденом Богдана Хмельницького за розвиток українсько-лівійських відносин Муаммара Аль-Каддафі, не був задоволений судом.

У партії вважають, що в даному випадку суд підійшов до справи вибірково та з політичних міркувань.

У свою чергу, прес-секретар Ющенка Ірина Ваннікова зазначила, що, на думку екс-президента, рішення ВАСУ не має значення.

"Шухевич і Бандера вже давно є Героями України в серцях українців. Вони були і будуть героями. Звання Герой України не визначає - були вони громадянами незалежної України чи ні. Вони виборювали українську незалежність", - наголосила вона.

Як відомо, у вівторок Вищий адміністративний суд прийняв рішення не задовольняти касаційних скарг представників Віктора Ющенка щодо присвоєння звання Героя України Степанові Бандері та Романові Шухевичу.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування