Спікер розповів, чим займеться Рада восени

Неділя, 21 серпня 2011, 16:15

Голова Верховної Ради Володимир Литвин сподiвається, що держбюджет на 2012 рiк буде ухвалено вчасно.

Про це він сказав на прес-конференцiї в недiлю на Житомирщині, говорячи про законопроекти, якi планує розглянути парламент наступної сесiї, передає Інтерфакс-Україна.

"Прийняття бюджету. Ми налаштованi на те, що цього року бюджет буде прийнято вчасно. Вчасно - це не пiд ялинку, а до 1 грудня", - розповiв спiкер.

За його словами, Кабiнет мiнiстрiв вже працює над пiдготовкою законопроекту про держбюджет на 2012 рiк. "За чiтким, визначеним графiком", - додав Литвин.

При цьому спiкер висловився за те, що уряду варто було б залучити до роботи з пiдготовки держбюджету i бюджетний комiтет парламенту.

За словами голови Верховної Ради, пiд час майбутньої сесiї буде розглянуто законопроект про ринок землi. На думку Литвина, "це гостре питання, i воно викличе багато дискусiй".

Парламент також на осiннiй сесiї має розглянути законопроект про вибори народних депутатiв i президента.

Спiкер наголосив, що змiнами до Конституцiї чiтко встановлено термiни проведення чергових виборiв до парламенту в 2012 роцi, а президента - у 2015 роцi.

Литвин додав, що заклики про достроковi вибори до парламенту i президента не узгоджуються з вимогами чинної Конституцiї.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування