На Російському флоті кажуть, що силових дій на маяку не було

Понеділок, 22 серпня 2011, 20:51

На Чорноморському флоті Росії спростовують заяву про нібито силові дії на маяку на мисі Сарич.

Про це заявив прес-секретар командуючого ЧФ РФ капітан 1-го рангу Вячеслав Трухачов в інтерв`ю газеті "Новий Севастополь", повідомляє УНІАН.

Він підкреслив, що всі виникаючі конфліктні питання, пов`язані з базуванням ЧФ в Україні, перебувають у компетенції дипломатичних відомств двох країн і повинні вирішуватися тільки переговорним шляхом.

"Коментувати цю ситуацію - не в нашій компетенції. Це вищий рівень, рівень МЗС двох країн", - зазначив Трухачов.

"Безумовно, в кожного громадянина є право, так чи інакше, висловлювати свою думку й ставлення з різних питань. Але єдине що, ми, звичайно, хочемо добитися того, щоб ці громадяни, коли висловлюють свою думку, щоб вони діяли в рамках законів України і не порушували територію військових містечок і об`єктів, що охороняються", - сказав офіцер.

За інформацією прес-секретаря, восьмеро молодих людей, які пробралися на маяк, чергова служба виявила о 19.30 21 серпня.

"Вели вони себе досить смирно. Ніяких активних або деструктивних дій вони не здійснювали. Але коли їм почали ставити запитання про цілі проникнення, вони відмовилися відповідати, й заявили, що спілкуватимуться тільки з представниками МВС України", - розповів прес-секретар.

"Коли викликали міліцію, було близько 22 години. А о 21.30 їх із вулиці запросили до приміщення чергового. Вони самі погодилися. Можливо, на вулиці їм було вже прохолодно або нудно. Але погодилися. Близько півгодини ці хлопці очікували представників Балаклавського РВВС, які, власне кажучи, й видворили їх із території маяка", - повідомив Трухачов.

Як відомо, ввечері 21 серпня активісти Всеукраїнської молодіжної громадської організації "Студентське братство" розпочали громадянську акцію з метою активізації діяльності виконавчої служби з повернення Україні кримських маяків.

Зокрема, вони проникли на територію маяка, здійснили демонтаж колючого дроту, вивісили таблички "Об`єкт Міністерства інфраструктури України".

8 активістів тимчасово, до появи керівництва Балаклавського райвідділу міліції, були затримані російськими військовослужбовцями на території маяка.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування