Український Euronews редагує новини на користь Януковича?

Четвер, 25 серпня 2011, 15:52

Новини телеканалу Euronews про Україну українською мовою суттєво відрізняються від англомовних.

Як можна побачити з тексту про святкування Дня Незалежності України, українська служба редагує їх на користь президента Віктора Януковича, звертає увагу "Телекритика".

Так, в англійському тексті новини про День Незалежності України зазначено, що Віктор Янукович у своїй святковій промові не згадав ані словом про процес над Юлією Тимошенко, який розколов громадську думку.

В українській версії новині про це не згадуються, натомість сказано про те, що Янукович покладав квіти до пам'ятників. Також в українській версії сказано про кілька сотень протестувальників, які вийшли на мітинги опозиції 24 серпня, тимчасом як в англійській - про тисячі.

Наводимо обидва тексти новини для порівняння:

 
 

Раніше прес-служба Національної телекомпанії України, яка є акціонером Euronews, повідомляла, що за правилами Euronews цілодобове мовлення каналу є однаковим в усьому світі, однак за умови ідентичного відеоряду текст кожної з мовних версій, які існують сьогодні, є оригінальним.

Утім, Україна стала першою країною світу, яка отримала право на виробництво місцевих українських новин та поширення їх на регулярній основі в рамках трансляції української версії Euronews. Для цього керівництво Euronews погодилося щоденно виділяти часові інтервали в україномовній версії для трансляції виключно українських новин.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування