Одеса просить Януковича і Азарова вплинути на Молдову

П'ятниця, 26 серпня 2011, 21:13

Одеська облрада закликає владу вжити заходів із запобігання можливій екологічній катастрофі на Дунаї через будівництво нафтового терміналу у молдавському селищі Джурджулешти.

Відповідне звернення до президента Віктора Януковича і прем`єра Миколи Азарову депутати облради ухвалили в п'ятницю, передає УНІАН.

Депутати висловлюють побоювання з приводу розвитку інфраструктури цього молдавського порту, оскільки відповідні експертні комісії зробили висновки про те, що деякі споруди порту, перш за все, нафтового терміналу, не відповідають елементарним нормам безпеки.

"Запуск молдавського нафтотерміналу в порту Джурджулешти загрожує серйозною екологічною утратою одеському Придунав`ю", - переконані депутати Одеської облради.

Вони вважають, що Міністерство закордонних справ повинне подати на адресу МЗС Республіки Молдова ноту протесту.

Як відомо, селище Джурджулешти знаходиться на кордоні Румунії й України і входить до складу Кагульського району Республіки Молдова.

Поряд з ним за узгодженням з українською стороною споруджений єдиний молдавський порт на Дунаї. Близько 480 метрів річкового берега, переданого Молдові, Україна обміняла на ділянку автомобільної дороги в молдавському селі Паланка (найкоротший шлях з південної в північну частину Одеської області).

Будівництво терміналу в порту почалося в 1996 році.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування