"Васильківські терористи" влаштовували підпали і били журналістів?

Субота, 27 серпня 2011, 17:28

Затримані члени організації "Патріот України" пройшли в місцеву владу Василькова "жорсткими методами" і нібито рік тримали у страху все місто.

Про це заявили підприємці з Василькова Київської області Анатолій Боровик та Богдан Корчинський, пише "Комсомольська правда в Україні" в суботу.

"Патріоти" підтримували двох своїх кандидатів - Ігоря Мосійчука та Сергія Бевза (депутати Васильківської міськради, затримані СБУ)", - розповіли виданню підприємці про події на виборах до місцевих органів влади у Василькові 2010 року.

"Методи були жорсткими. Вони били вікна в будинках конкурентів, погрожували їм, вимагали зняти кандидатури. А потім підпалили три машини. Одному кандидату - Олександру Бабариці - вісім разів підпалювали його деревообробну фабрику", - стверджують співрозмовники.

При цьому васильківці також стверджують, що Віталій Зателепа, також затриманий у "справі Васильківських терористів", був двічі судимий, вважав себе місцевим кримінальним авторитетом і також приєднався до організації, а після виборів очолив кадастрове бюро, де займався хабарництвом.

При цьому, за словами підприємців, після виборів "заворушення в місті не припинилися".

Видання пише про тиск на представників мас-медіа, зокрема, згадує побиття редакторів газет "Візаві" та "Стогнянська правда". Також про побиття нібито заявляють і інші жителі міста.

При цьому підприємці визнають, що конкретних доказів у них немає, тому що "за руку нікого не вдалося зловити", пише видання.

"Якщо цих "патріотів" випустять, ми будемо змушені взятися за зброю. Ми не хочемо, щоб в нашому місті тривав бєспрєдєл", - зазначив Боровик.

Начальник прес-служби міліції Київської області Микола Жукович розповів, що "за всіма заявами міськвідділ міліції Василькова проводив перевірки", але "встановити особу деяких із зловмисників не виходить".

Однак він зазначив, що міліція отримувала скарги від місцевих жителів на різні протиправні дії з боку депутатів Бевза та Мосійчука і їх "викликали в міліцію на бесіду, а Мосійчука навіть притягували до адміністративної відповідальності".

"Та й щодо деяких членів організації "Патріот України", як виявилося, порушували кримінальну справу за фактом хуліганства", - додав Жукович.

Інтерфакс-Україна

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування