Могилянка подала в суд на відомство Табачника

Неділя, 28 серпня 2011, 18:21

Києво-Могилянська академія звернулася до Окружного адмінсуду Києва з позовом до Міносвіти щодо розподілу місць держзамовлення на 2011/2012 навчальний рік.

Про це повідомив президент Національного університету "Києво-Могилянська академія" Сергій Квіт у своєму персональному журналі на сайті вишу, передає УНІАН.

НаУКМА вважає, що нинішнє керівництво МОНМС розподіляє державне замовлення "всупереч державним інтересам, вкрай суб’єктивно, непрозоро і непрофесійно, зокрема незважаючи на критерій якості освітніх послуг".

"Така практика використання державних ресурсів зазвичай межує з корупційними діями й відповідно характеризує політику теперішнього міністра освіти і науки, молоді та спорту Дмитра Табачника", - наголосив президент вишу.

У позові НаУКМА наводить приклади тих напрямів і спеціальностей, які були найбільше дискриміновані цього року і які водночас є унікальними чи належать до одних з найкращих за якістю підготовки в Україні.

Мова йде про магістерську програму з журналістики, для якої державне замовлення було повністю скасовано, бакалаврські програми з права (держзамовлення скорочено на 50%, залишилося 15 місць), філософії (скорочення 50%, залишилося 10 місць), економічних наук (скорочення на 43%, зокрема фінанси і кредит - 12 місць).

На сайті вишу також опубліковано повний текст позову.

Згідно з документом, НаУКМА просить суд зобов’язати міністерство встановити обсяги держзамовлення на підготовку фахівців для університету за скороченими у 2011 році напрямами підготовки на рівні обсягів 2010 року.

Також університет просить зобов’язати Міносвіти визначити критерії, порядок та строки розміщення між вищими навчальними закладами затверджених обсягів держзамовлення на підготовку фахівців, про що видати відповідний підзаконний нормативний акт.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування