Жінку судять за те, що вона порізала стрічку на вінку Януковича?

Вівторок, 30 серпня 2011, 11:23

"Батьківщина" заявляє, що судова система "приступила до розправи" над Галиною Швидкою за те, що та відрізала ім’я президента від стрічки на вінку Тарасу Шевченку.

Згідно з повідомленням, "підконтрольна Януковичу судова система" приступила до "розправи" зранку у вівторок, 30 серпня.

"Злочин" Галини Миколаївни (Швидкої) полягає лише в тому, що 24 серпня вона на знак протесту проти політичних репресій та розбудови диктатури в країні відрізала прізвище "гаранта" від стрічки на вінку "Тарасу Шевченку від Віктора Януковича", - сказано у повідомленні.

"Слідчі намагалася вичавити із жінки версію, ніби вона зрізала стрічку на сувенір на добру згадку про президента, однак, Галина Швидка принципово наполягає на тому, що свій вчинок зробила свідомо на знак протесту проти політики Януковича", - заявляє "Батьківщина".

Натомість міліція у суді стверджує, ніби вінок належить Януковичу, і таким чином громадянка Швидка пошкодила його майно.

"Дивує та обурює та поспішність, з якою чиниться судилище над громадянкою Швидкою. В той же час кудись дівається оперативність судів та суддів, коли йдеться про наругу, яку регіонали вчинили у Харкові над державним прапором України", - заявляє "Батьківщина".

На думку партії, Швидка "в міру свого розуміння захищала пам’ять Шевченка".

Партія Юлії Тимошенко повідомляє, що надає юридичну підтримку Галині Швидкій та вимагає припинити "ганебне судилище над свідомою громадянкою, яка скористалася своїм конституційним правом на протест".

Розгляд справи відбувається у Шевченківському суді столиці.

Щоб підтримати Швидку, до суду прибули народні депутати із фракції "БЮТ-Батьківщина" Юрій Одарченко та Сергій Сас.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування