Діденку пом’якшили обвинувачення

Вівторок, 30 серпня 2011, 18:27

Представники прокуратури виступили за зміну статті обвинувачення на більш м’яку для колишнього першого заступника глави "Нафтогазу України" Ігоря Діденка.

Про це повідомив адвокат Діденка Ігор Степанов, передає УНІАН.

Він розповів, що його підзахисному було перекваліфіковано обвинувачення із ч. 2 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) на частину 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем).

Нова стаття передбачає більш м’яке покарання, зокрема таке, що не пов’язане з конфіскацією майна.

"В ході судового слідства представники прокуратури дійшли висновку про необхідність зміни Діденкові статті обвинувачення зі 191 на 364", - сказав він.

Як відомо, СБУ у жовтні 2010 року завершила досудове слідство у кримінальній справі про законність розмитнення у 2009 році 11 мільярдів кубометрів газу, про належність якого сперечалася компанія "РосУкрЕнерго".

Цю справу було порушено після того, як 8 червня 2010 року Арбітражний інститут Торговельної палати Стокгольма (Швеція) зобов`язав Національну акціонерну компанію "Нафтогаз України" повернути "РосУкрЕнерго" газ.

Крім того, суд зобов’язав НАК надати додатковий обсяг газу в розмірі 1,1 мільярд кубометрів як неустойку за порушення умов контракту.

У цій справі проходять екс-голова Держмитслужби Анатолій Макаренко, Діденко та екс-начальник відділу Київської регіональної митниці Тарас Шепітько.

Однак 25 липня Печерський райсуд виділив в окреме провадження кримінальну справу проти Діденка за підозрою в розтраті чужого майна в особливо великих розмірах.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування