Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

РОСІЯ ПРО АРЕШТ ТИМОШЕНКО: суд повинен бути неупередженим

П'ятниця, 5 серпня 2011, 19:13

"Газові" угоди 2009 року укладалися в суворій відповідності з національним законодавством двох держав.

Про це говориться в заяві Міністерства закордонних справ Росії з приводу арешту екс-прем'єра Юлії Тимошенко, розміщеному на офіційному сайті.

"Всі "газові" угоди 2009 року укладалися в суворій відповідності з національним законодавством двох держав і міжнародним правом, і на їх підписання були отримані необхідні вказівки президентів Росії та Україні", - говориться в повідомленні.
 
"Виходимо з того, що судовий розгляд щодо Тимошенко має бути справедливим і неупередженим, відповідати всім вимогам українського законодавства при забезпеченні можливостей захисту та дотримання елементарних гуманітарних норм і правил", - вважають в російському МЗС.

В той же час голова комітету Держдуми у справах СНД і зв'язків зі співвітчизниками Олексій Островський вважає, що заради політичної стабільності в Україні не треба було арештовувати екс-прем'єра Юлію Тимошенко.

"Вважаю, було би доцільніше замість переслідування тих, хто, можливо, дійсно брав участь в сумнівних рішеннях та операціях, оголосити економічну, податкову та інші види амністії, пов'язані з можливими злочинами у цих сферах. Щоб нормалізувати ситуацію всередині країни, заради майбутнього України та її громадян, тобто почати жити з чистого листа", - сказав Островський в інтерв’ю "Інтерфаксу" в п'ятницю.

Водночас парламентарій вважає, що, "безумовно, в українському суспільстві йдуть демократичні процеси, свідченням чого є навіть сам факт арешту одного з колишніх керівників країни".

"У сучасній демократичній правовій державі перед законом повинні бути рівні всі без винятку - від рядового громадянина до глави держави", - заявив депутат.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування