Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Замковенко: Коли я вів справу Тимошенко, нам не спускали рішення з Банкової

Понеділок, 8 серпня 2011, 18:04

Колишній голова Печерського райсуду Києва Микола Замковенко зазначає, що у 2001 році у справі Юлії Тимошенко на нього ніхто не тиснув.

"Коли я працював суддею, нам готові рішення ніхто не спускав. Ми все виписували самі, хоча наш суд був дуже специфічним" – зазначив він в інтерв’ю "Фокусу".

"Напряму з адміністрації президента ніхто ніколи не дзвонив, та й зараз, думаю, навряд чи це робиться так незграбно" – додав Замковенко.

Також екс-суддя пригадав, за яких умов йому дісталася справа Тимошенко-2001.

"Матеріали принесли напередодні дня народження. Щоб не було ніяких розмов, я зібрав весь наш суддівський корпус і кажу: "Хлопці, хто хоче відзначитися? Є така справа по Тимошенко", - сказав Замковенко.

За його словами, на своє запитання він отримав відмову всіх суддів і тому сам взявся за справу.

"Відразу всі почали під стіл лізти. Чому я взявся за цю справу сам? Та тому що Тимошенко була все-таки віце-прем'єром, і дати справу якомусь недосвідченому судді - все одно, що його підставити" – додав екс-суддя.

Крім того, Замковенко висловив зацікавленість у тому, як суддя Родіон Кірєєв, який розглядає справу Тимошенко, потрапив до Печерського суду.

"Я не хочу давати оцінки Кірєєву, але подивіться, де цей суддя починав. У районному суді Київської області у 2009 році. Хоча загальний процес становлення судді - щонайменше п'ять років. У мене питання: а яким чином він через два роки з району потрапив до Печерського суду? Що, не було ким заповнити цю вакансію? Значить, хтось туди направив його, не обійшлося без покровительства" – додав він.

Як відомо, у 2001 році Замковенко вів справу Тимошенко і своїм рішенням звільнив її з-під варти.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування