Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

МЗС заявляє про "нахабну і цинічну" атаку Тимошенко

Вівторок, 9 серпня 2011, 14:32

Україна зацікавлена у відкритості для іноземних держав судового процесу Юлії Тимошенко.

Про це на брифінгу сказав директор департаменту інформаційної політики МЗСа Олег Волошин, повідомляє Обком з посиланням на Українські новини.

"Ми зацікавлені в тім, щоб забезпечити прозорість і, більш того, така прозорість, - вона об'єктивно сприяє підвищенню якості нашої системи юстиції", - сказав він.

За словами Волошина, МЗС веде роз'яснювальну роботу з представниками іноземних дипломатичних відомств відносно ходу судового процесу над екс-прем'єром.

"Тут ми розуміємо необхідність максимальної транспарентності цього процесу і, розуміючи всі ризики, пов'язані з нетранспарентністю... ми, правоохоронні органи, йдемо на безпрецедентну відкритість... Безумовно, що роз'яснювальна робота ведеться, але повірте, це роз'яснювальна робота, яка не є пропагандою, це робота, що пов'язана з доступом до інформації", - сказав він.

Волошин розкритикував представників опозиції за використання теми можливого зриву переговорів про угоду про асоціацію з Європейським Союзом при порушеннях у розгляді справи Тимошенко.

"Ми готові відповідати, ми готові надавати інформацію, але це не обов'язково робити в публічній площині. Те, що ми робимо в публічній площині, пов'язане з тим, що саме йде атака в публічній площині на перспективу підписання угоди про асоціації. Атака нахабна й абсолютно цинічна", - сказав він.

При цьому прес-секретар МЗС підкреслив, що відомство зацікавлене в тім, щоб хід судового процесу над Тимошенко не перешкоджав процесові європейської інтеграції України.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...