Литвин відхрестився від "замовлення" Гонгадзе

Четвер, 1 вересня 2011, 12:22

Свідчення колишнього генерала міліції Олексія Пукача щодо замовників убивства журналіста Георгія Гонгадзе є "маячнею".

Про це заявив спікер Володимир Литвин на прес-конференції у Новоград-Волинському.

За словами голови ВР, він не вважає за потрібне "коментувати маячню людей, які заявляють про свою чергову месіанську роль".

На думку Литвина, у цьому наразі немає жодної потреби.

"У цьому я не бачу потреби, бо, як казала одна мудра людина, є два життя – те, яким живе власне той чи інший громадянин, і те життя, яке йому приписують або вигадують", - впевнений він.

"Повірте, ця тема щодо Пукача не має жодних підстав для звучання, і коментувати мені щось, і говорити, що це неприємне питання, я не бачу жодної потреби, і не бачу для цього ніякої основи. Треба просто жити і терпіти", - сказав голова ВР.

Він також зазначив, що ходитиме на засідання суду з розгляду справи проти Пукача, якого звинувачують у вбивстві Гонгадзе, якщо його туди викликатимуть.

"Я думаю, що це - у згаданому контексті щодо Пукача - взагалі дивна постановка питання, і якщо мене викликатимуть в суд, то буду точно туди ходити, точно так само як я відповідні покази давав Генпрокуратурі, і до мене запитань відповідних з цього приводу не виникало", - сказав Литвин.

Голова ВР також нагадав журналістам, що "періодично його намагаються скомпрометувати, і, образно кажучи, прибити до землі".

Водночас, Литвин вважає, що заявами про замовників убивства Георгія Гонгадзе Пукач намагається себе захистити. "Я думаю, щодо Пукача, що це просто така його лінія захисту", - наводить слова спікера УНІАН.  

Литвин також додав, що не непокоїться через заяви екс-майора управлiння держохорони Миколи Мельниченка, котрий звинувачує його в рiзних злочинах, зокрема в замовленнi вбивства журналiста Георгiя Гонгадзе.

"Це питання менi не цiкаве, ця тема мене не хвилює. Я не має намiру перейматися й надалi з цього питання", - сказав Литвин.

"Повiрте, я 11 рокiв живу з цiєю проблемою", - наводить слова спікера "Інтерфакс-Україна".

Як відомо, у середу суд визнав неправдивими заяви екс-майора Миколи Мельниченка про нібито причетність спікера парламенту Володимира Литвина до вбивства журналіста Георгія Гонгадзе.

Нагадаємо, у вівторок екс-керівник спостереження Олексій Пукач у суді назвав прізвища замовників убивства журналіста Георгія Гонгадзе.

За словами журналіста Олексія Подольського, який є потерпілим у справі Гонгадзе Пукач назвав прізвища Кучми, Литвина і Кравченка.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування