Турчинов впевнений, що пауза в справі Тимошенко потрібна владі

Понеділок, 12 вересня 2011, 19:58

Однією з причин паузи, яку взяв суд при розгляді справи проти Юлії Тимошенко, став тиск на владу з боку Заходу.

Таку думку озвучив перший заступник глави партії "Батьківщина" Олександр Турчинов в ефірі програми "Сьогодні про головне" з Мустафою Найємом на телеканалі ТВі.

Він зазначив, що президент Віктор Янукович повинен провести кілька міжнародних зустрічей, зокрема, взяти участь у Ялтинській конференції в кінці поточного тижня, нанести візит в США в 20-х числах вересня для роботи на засіданні ООН і відправитися на саміт "Східне партнерство" у Польщу.

"Йому сказали, що якщо буде винесено незаконний вирок Тимошенко, ці зустрічі не відбудуться", - сказав він.

"Усі вважають цю справу політичною, замовною і вимагають звільнити Юлію Володимирівну Тимошенко та інших політичних в'язнів", - додав Турчинов.

Він також вважає, що влада в судовому процесі проти Тимошенко взяла паузу на роздуми, для вироблення подальшого плану дій.

"Процес повністю провалився. Всі сфальсифіковані звинувачення були розбиті і захистом, і навіть свідками самого звинувачення. І владі, яка замовила цей процес, потрібно думати, як вийти з цієї ситуації - або сфальсифікувати щось нове, або вони будуть змушені закрити цей процес", - зазначив він.

"Влада взяла паузу, щоб зрозуміти, як виходити на виконання замовлення, поставленого перед цим судом", - додав перший заступник глави партії.

Турчинов також заявив, що в разі прийняття рішення, яке не допустить Тимошенко до парламентських виборів, такі вибори будуть визнані недійсними на Заході.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування